Vi har lyssnat sedan vår barndom som skrattar är bra för hälsan; det ökar blodcirkulationen i någon persons kropp. Men vet du hur du kan lösa dina största problem genom meditation, som skratt och humoristisk känsla mot livet kan också hjälpa oss att bli av med dina problem? Det lindrar inte bara ditt humör, men kommunicerar också rätt hormon i kroppen och ger dig också fysisk tillfredsställelse. Din stress eller något problem som du lagt på ditt hjärta från en lång tid, alla dessa kan ordna med den enkla skrattterapin eller leende terapi.

Vårt skratt eller vår humoristiska synpunkt försvagar vår rädsla genom att göra oss optimistiska. Där ingen kan minska vår sorg, kan vår humor lösa sådana problem. När vi lägger humor i livets svåra situationer är dessa omständigheter inte så komplicerade som vi tänkte på. Det ökar inte bara förmågan att kämpa med smärtan eller besväret utan frigör oss också från rädsla.

Enligt en studie visade sig de studenter som studerade med skratt och skämt var bättre än de som studerade seriöst utan någon humor. Studenter med humor hade inte bara en stark uthållighet, men deras beteende var också positivt. De finner knappt någon provning svår att passera genom goda betyg. Studenter i andra klassen (utan humor) var mer rädda och trött. De tycker inte om att sitta i klassen i klassen och ofta saknar sina lektioner. Människor säger att de kom in i denna värld som gråter men vill inte lämna världen med den. De vill le och göra andra att le också.