Om du är uttråkad och vill ha roligt så finns det ett sätt du kan göra utan att spendera mycket. De flesta av oss känner inte till det roliga vi kan få från böckerna, ja här talar jag inte om de akademiska böcker som vi hade när vi var i skolan. Jag vet att de var för mig också, så jag försökte göra något nytt för att hitta något intressant och mindre tungt på min ficka också. Jag fann att om du försöker böcker av eget intresse så är jag hundra procent säker på att du inte blir uttråkad eller trött när du läser dem. Det finns en nästan oändlig mängd böcker där ute, så du kan säkert hitta en eller två som matchar dina intressen. Jag gjorde lite forskning och hittade några intressanta fakta om “Hur blir du rolig genom böcker”. Tro mig, du kommer inte bli upprörd om du läser den här artikeln, för om du läser detta så betyder det att du på något sätt är intresserad av att läsa. Läsning är en underbar hobby, och det skulle vara även om det inte råkade vara otroligt sparsamt också.

1. Lämna din dagliga rutin – vissa av oss tror på filmer på ett sådant sätt att vi är en del av våra gillade filmer. Ibland tror vi att vårt liv är som livet vi ser i filmer men det är inte sant alls. Vi står inför problem som är mer komplicerade än filmer, eftersom de flesta filmer visar fiktiva tecken med “Happy ending”. Verkligheten är annorlunda, så försök olika genom att läsa böcker av ditt eget val, bryta din vanliga rutin. Böcker är mer verkliga än filmer. Även om en film är baserad på en verklig historia så visar de också en fiktiv sak som alltid ser orealistisk ut.

2. Verklig erfarenhet – när du läser en bok om resor, kultur, människor eller platser, ger den dig verklig erfarenhet från boken du läser. Du kan inte bara förbättra din kunskap utan också få den verkliga erfarenheten av det. Det är som att resa till en plats utan att gå någonstans, få insikt i någon kultur utan att resa till den platsen, lära sig ett nytt språk utan att betala för en lärare. Du kan lära dig att göra nya rätter och kasta en fest och imponera på dina vänner. Du kan lära dig Magic; förbättra dina muntliga och skriftliga färdigheter och vad du än kan tänka dig. De flesta saker finns i form av böcker. Du behöver bara ta ett steg framåt och gå till någon bokhandel eller det billigaste sättet att låna böcker från vänner eller bibliotek (och de flesta av vännerna begär inte pengar).

3. Underhålla dig själv och vänner utan / minsta kostnad – hur mycket spenderar du på att underhålla dig själv? Om du läser en bok och du hör att boken kommer att bli en film så kan du enkelt imponera på dina vänner och släktingar för att ge dina recensioner. Detta kan vara en spoiler men det är här den roliga delen börjar. Du behöver inte förutsäga längre, du vet vilken film du vill titta på och vilka som ska gå. Vad du än gör är upp till dig men du kommer att få underhållningen vad du letar efter. Du kan säga historier till dina barn och ge dem inspirationen att göra dem till en bättre person i livet.

4. Mood Changer – när du är deprimerad och inte mår bra än att läsa någon bok, blogg, tidning eller någon form av läsning material som du inte läser ofta. Tro mig, om du gör det så kommer det säkert att förändra ditt humör. Det kommer att distrahera dig från det problem du kanske står inför under lång tid. En bok kan läsas i små bitar när du har en fem minuters klyfta eller i stora bitar när du har en lat eftermiddag.

5. Det väsentliga sättet att hjälpa dig – många forskare säger att läsning är ett viktigt sätt att hjälpa dig själv. Du kan få recensioner och feedback från andra människor som kan påverka det beslut du ska ta. Du kommer att kunna veta vilken åtgärd som är perfekt i alla situationer. Du kan läsa om hur du lagar mat, hur man spelar schack eller var du ska ta din familj för varje resa. Du läser menyn innan du beställer mat från ett hotell och läser handboken (instruktionsboken) innan du använder en ny gadget eller enhet.

6. Gör dig en bättre person – Läsning gör inte bara dig en bra person men det gör dig också annorlunda och bättre från någon annan. Du kommer att förstå vikten av självtro. Det förbättrar ditt livs kvalitet; läsning gör att du ser mer attraktiv och sexig ut. Så vad vill du ha mer? Den riktiga kulan är i böckerna, bara sitta på soffan och starta resan från första sidan.

Det här är bara några saker som jag observerar när jag gör undersökningen om detta ämne, och om du försöker det även i några dagar kommer det att förändra hur du lever och sätta nog “Fun” som du saknade i ditt liv. Dessa kan alla hjälpa dig att bli mer förberedd för vad som än ligger framför dig. Läsning förvandlar din resa från okänd till känd.