Det kanske låter konstigt, men jag älskar verkligen böcker. Och jag ska göra till mitt sista andetag. Ända sedan jag var liten tjej har jag läst många böcker. Jag älskar verkligen att drivas bort i fantasivärlden i en bok. När jag läser en bok får jag min styrka för att ta hand om allt. innan jag lägger mig i sängen älskar jag att läsa böcker eftersom det gör mig lugn och hjälper mig att sova bra. En annan fördel är att du kan ta med din bok nästan överallt du går. Det finns alltid plats för en bok i väskan. Det finns så många olika typer av böcker tillgängliga på marknaden också i biblioteket. Du kan välja vad du tycker om att läsa, det kan vara en roman eller någon pedagogisk bok efter eget val. Läsning utvecklar vår hjärna och ger oss möjlighet att förstå andra människor. Dessutom utvecklar du ditt språk eftersom du lär dig nya ord hela tiden. Även om det utbildar det är det också mycket avkopplande och underhållande. Det finns så många anledningar att berätta varför jag älskar att läsa. Jag försökte nämna några av dem här.

Böcker tar mig in i en annan värld: –
När jag läser en bra bok så tro mig, det tar mig in i en annan värld eller ett universum. Jag känner alla författare och hans historia, om han / hon gråter, jag gråter också, om hon ler, ler jag också, om hon är rädd, blir jag också rädd. På grund av böcker får jag känna och gå igenom känslor som jag verkligen inte kan gå igenom i mitt verkliga liv.

Hjälper mig i svåra tider: – När jag står inför problem eller när jag är för deprimerad hjälper mina böcker mig alltid att glömma mina problem och gör mig lycklig. Det är alltid bättre att läsa en bok när du möter en dålig tid, du kommer att bli förvånad över att känna till böckernas anti-depressions kraft. Böcker kämpar mot vår depression.

Gör mig bättre idag än igår: – För personlig tillväxt läser jag självhjälpsböcker, jag lär mig så många nya saker, och jag lär inte bara dem, men också genomföra de nya sakerna som jag lär mig av dessa underbara liv som ändrar böcker, det är alltid får mig att känna en mer optimistisk, mer positiv och bättre version av mig själv.

Öka mitt ordförråd – Att lära sig nya ordförråd och grammatiska strukturer är väldigt lätt med bokläsningen, för när du läser dig utvecklar du också ditt eget språk.

Förmåner från böcker: – Jag var aldrig en bokläsare fram till 2005, jag visste inte hur det känns att läsa en bra bok. Men i slutet av 2005 slutade jag på något sätt över en blogg, det handlade om hur man utvecklade självförtroendet, sedan jag blev beroende av att läsa bloggar. I denna process upptäckte jag också några fantastiska böcker som helt förändrade personen jag brukade vara. Innan jag upptäckte böcker var jag en mycket blyg person. Lågt på självkänsla, lågt på konfidensnivå också. Jag hade så många själv försörjningar. Men när jag började läsa böcker, förändrade det mig och min personlighet fullständigt.

Böcker döm aldrig dig, böcker lär dig bara, en lektion varje gång du har dem. Jag älskar verkligen böcker för att avslöja så många saker för mig. För att vara med mig när ingen var. För att ta mig på oförglömliga resor och göra mig den person jag är just nu.