Varje land har sin egen uppsättning rättigheter för sin medborgare. Men det finns något du behöver se. Det finns en universell deklaration av de mänskliga rättigheterna som också kallas UDHR. det finns några artiklar som nämns i det som är tillämpliga på oss alla. Jag visar dig de 20 bästa av dem.

Artikel 1: Vi är alla födda gratis. Vi har alla egna tankar och idéer och vi bör alla behandlas på samma sätt.

Artikel 2: Rättigheterna i UDHR tillhör alla, oavsett vem vi är, vart vi är från eller vad vi tror.

Artikel 3: Vi har alla rätt till liv, och att leva i frihet och säkerhet.

Artikel 4: Ingen bör hållas som en slav, och ingen har rätt att behandla någon annan som sin slav.

Artikel 5: Ingen har rätt att påverka tortyr eller att utsätta någon annan för grym eller omänsklig behandling.

Artikel 6: Vi borde alla ha samma nivå av rättsligt skydd vem vi än är, och var i världen är vi.

Artikel 7: Lagen är densamma för alla, och måste behandla oss alla lika.

Artikel 8: Vi bör alla ha rätt till rättsligt stöd om vi behandlas orättvist.

Artikel 9: Ingen ska arresteras, sätta i fängelse eller skickas från vårt land om inte det finns en bra anledning att göra det.

Artikel 10: Alla som anklagas för ett brott har rätt till en rättvis och offentlig rättegång, och de som försöker oss ska vara oberoende och inte påverkas av andra.

Artikel 11: Alla som är anklagade för ett brott har rätt att anses vara oskyldiga tills de har visat sig vara skyldiga att vara skyldiga.

Artikel 12: Ingen har rätt att komma in i vårt hem, öppna vårt mail eller inkräkta på våra familjer utan god anledning. Vi har också rätt att skyddas om någon försöker oskäligt skada vårt rykte.

Artikel 13: Vi har alla rätt att flytta fritt inom vårt land och att besöka och lämna andra länder när vi önskar.

Artikel 14: Om vi ​​riskerar att skada har vi rätt att resa till ett annat land för att söka skydd.

Artikel 15: Vi har alla rätt att vara medborgare i ett land och ingen borde hindra oss från att vara medborgare i ett annat land om vi önskar.

Artikel 16: Vi borde ha rätt att gifta oss och ha en familj så snart vi är lagligen gamla. Vår etnicitet, nationalitet och religion borde inte hindra oss från att kunna göra detta. Män och kvinnor har samma rättigheter när de är gift och även när de är separerade. Vi borde aldrig tvingas gifta oss. Regeringen har ett ansvar för att skydda oss och vår familj.

Artikel 17: Alla har rätt att äga egendom, och ingen har rätt att ta bort detta från oss utan rimlig anledning.

Artikel 18: Alla har frihet att tänka eller tro vad de vill, inklusive rätten till religiös tro. Vi har rätt att när som helst ändra vår tro eller religion och rätten att offentligt eller privat utöva vår valda religion, ensam eller med andra.

Artikel 19: Alla har rätt till sina egna åsikter och att kunna uttrycka dem fritt. Vi borde ha rätt att dela våra idéer med vem vi vill, och på vilket sätt vi väljer.

Artikel 20: Vi borde alla ha rätt att bilda grupper och organisera fredliga möten. Ingen borde vara tvungen att tillhöra en grupp om de inte vill.