Det finns många platser i Europa du kan besöka för att göra dina ögon och sinne nöjda. Men jag är här för att berätta om de översta sju av dem. Och jag är säker på att du inte blir besviken alls.

1. Plitvice Lakes National Park, Kroatien – tänker du på att besöka Kroatien för första gången? Om så är fallet, är jag lite avundsjuk, för att du kommer att bli charmad av ett av de vackraste länderna på jorden! Kroatien har otaliga platser att besöka. Plitvice är ett ensemble av 16 naturliga sjöar. Det är ett UNESCO-kulturarv på grund av dess enastående utsikt, dess fauna och det unika turkos vattnet. Plitvička Jezera National Park ligger mitt i landet och ligger ca 130 km från huvudstaden Zagreb. Det är bra, eftersom det är lätt att besöka på en dagsutflykt från Zagreb och Split. Om du bara vill kolla på platsen från din att göra-lista eller, om du är på ett hårt schema, är det helt genomförbart inom 1 dag. Men om du frågar mig, skulle en dag vara lite stressigt enligt min åsikt; du kommer inte kunna njuta av det fullt ut.

2. Seven Sisters Waterfall, Geiranger, Norge – För de sju systrarna bestod det av en serie av flera kolonner vatten med den högsta droppen som sägs vara 220m. Jag föreställer mig att någon måste ha tänkt att det fanns sju av dessa kolumner, vilket var hur det fick sitt namn. Legenden säger att “Sju systrarna” var alla ogifta och vattenfallet på andra sidan fjorden har kallats “The Suitor” efter flera misslyckade försök att fria till systrarna. Vattenfallen i fjorden är alla spektakulära och kaskad ner från en stor höjd. De ses tydligt från ett skepp i fjorden, som Fjord 1 eller ett kryssningsfartyg, där du kan uppskatta fallen och fjorden själv. Om du vill se alla systrarna och deras friare är det troligen bättre att gå när det finns det största flödet av vatten, till exempel när det finns snösmält på våren. Även om du går när det finns färre systrar, oroa dig inte – de är fortfarande spektakulära.

3. Seljalandsfoss vattenfall, Island – jag har tur eftersom Island har så många vackra vattenfall, En av mina favoritresor på Island besökte jag vattenfallet i söder; Det mest kända är Seljalandsfoss vattenfall och Skógafoss vattenfall. Den isländska termen för ett vattenfall är “Foss”.
En viktig höjdpunkt i Islands sydkust, Seljalandsfoss, med sina fantastiska fallande fall från en brant klippa, är kanske en av de mest kända vattenfallen på Island. Stående på en imponerande 65 meter lång, matas Seljalandsfoss från vattnet i Gletschens toppade Eyjafjallajökull vulkan. Seljalandsfoss vattenfall är ett ytterst ypperligt vattenfall på Island. När du besöker, bör du vara beredd att bli lite våt eftersom Seljalandsfoss är en av de mycket sällsynta vattenfallen, var som helst i världen, där det går att gå bakom de smala, fallande fallen. Efter vägen Seljalandsfoss, tillsammans med Skógafoss, ingår ofta i Gyllene Cirkelvägen. Gyllene Cirkelvägen är den mest populära turistvägen på Island, bland annat Geysers geotermiska område, Gull Foss vattenfall och Thingvellir National Park. Dessa attraktioner är populära av goda skäl; De erbjuder en stor chans att se det vackra landskapet och spektakulära naturfenomen.

4. Eiffeltornet, Paris, Frankrike – Eiffeltornets historia utgör en del av det nationella arvet. Det har varit symbolen för Frankrike och Paris i årtionden. Men när Gustave Eiffel uppförde sin konstruktion år 1889, var tornet endast avsett att vara tillfälligt i det parisiska landskapet och var långt ifrån Parisiens favoritmärke. Varje år klättrar cirka 7 miljoner besökare i tornet. Dess framgång är sådan att många länder över hela världen har replikerat tornet mer eller mindre identiskt med den ursprungliga. Kan du verkligen föreställa dig Paris utan Eiffeltornet? Under din vistelse i Paris, missa inte Eiffeltornets ljus visar som har glatt turister och parisbor.

5. Neuschwanstein Castle, SW Bavaria, Germany-Neuschwanstein Castle är en av de mest besökta slott i Tyskland. Slottet ligger i Bayern, nära staden Fussen. Det byggdes av kung Ludwig II i Bayern, även känd som “Fairytale King”. Slottet ser ut som ett äventyrs slott. Ett slott av paradoxen; Det byggdes på 1800-talet i Bayern, i en tid då slott inte längre hade strategiska och defensiva syften. Medan Neuschwanstein ser ut är det med ett medeltida slott, var det utrustat inuti med toppmodern teknik på den tiden.
Det här sproget i Neuschwanstein slott inspirerade Walt Disney för att skapa Magic Kingdom. Idag är Neuschwanstein det mest besökta slottet i Tyskland, och ett av de mest populära turistmålen i världen.

6. Oia, Santorini, Grekland-Oia, uttalad Ia, är den mest kända av alla Santorini-byarna. Det är känt över hela världen för sitt lugna liv och en fantastisk solnedgång och är verkligen den vackraste och pittoreska byn Santorini. Byn ligger också på toppen av en imponerande klippa och erbjuder en spektakulär utsikt över vulkanen Palia och Nea Kameni och ön Thirassia. Det är en traditionell by med charmiga hus i smala gator, blå kuperade kyrkor och solbadade verandor. På gatorna finns gott om turistbutiker, krogar, kaféer och andra butiker. Vid ingången till byn finns en parkeringsplats där besökare kan lämna sitt fordon och njuta av långa promenader i de pittoreska stigarna. Vulkanen härifrån är mycket mindre imponerande men du kan fortfarande få några underbara vyer. Det är också känt som “Apano Meria” eller “Anomeria” och invånarna heter “Apanomerites”. Oia är en av de mest fotograferade platserna i Grekland, om inte världen.

7. Vernazza, Cinque Terre, Italien – Den lilla fiskebyn Vernazza är förmodligen den mest karakteristiska av Cinque Terreand klassificerad som en av de vackraste byarna i Italien. Vernazza grundades ca 1000 A.D och regerades av Republiken Genua från och med 1276. Ett idealiskt sätt att komma fram i denna hisnande by ligger vid havet. Den lilla hamnen är omgiven av subtila färgglada pasteller och den charmiga piazzan är kantad av bra restauranger och barer. Av de fem städerna som består av UNESCO-platsen Cinque Terre i Italien har Vernazza endast en hamn. De flerfärgade husen i det bilfria fiske hamlet är en stor attraktion för fotografer.